הכירו את שחר רוזנפלד אדריכלים

אנו שמחים להציג בפניכם 4 פרויקטים נבחרים של "שחר רוזנפלד אדריכלים" בשיתוף עם מטבחי סמל. ארבעת הפרויקטים, שונים ביופים, מציגים באופן שונה כיצד משלבים בין עיצוב, פונקציונליות ואיכות ללא פשרות. ראיינו אותם על כל פרויקט ופרויקט והבאנו לכם את הכל בכתבה הבאה >>>>>>

קצת על המשרד:

"המשרד הוקם על ידי יעל שחר וליאור רוזנפלד, שניהם אדריכלים בוגרי הפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים, הטכניון ובני זוג. בימים אלה מעתיקים את משרדם לרמת השרון.
המשרד מתמחה בתכנון מקיף ובעיצוב פנים של בתים פרטיים, משרדים, בנייני מגורים ומבנים ציבוריים, וכן תכנון מכירתי של שטחי מסחר ואולמות תצוגה.
התפיסה שמובילה את המשרד הינה "אדריכלות אורגנית", המבוססת על טהרת החיבור בין המבנה לטבע ולסביבתו החיצונית, כך שיוכלו לחיות זה לצד זה בהרמוניה. בהתאם לגישה, הרצון הוא באיחוד של הפנים והחוץ ושל הבנוי והטבעי, המאפשר יצירת סביבת מחייה משולבת המנצלת באופן מיטבי את הפוטנציאל של הקרקע והמבנה."

למה סמל?

"זו אחת מהחברות הישראליות האיכותיות ביותר. עבורנו, כאדריכלים שמתכננים מטבחים שאינם סטנדרטיים, שבכל אחד מהן יש ייחוד ואתגר- חשוב לנו לעבוד עם חברה חדשנית ויצירתית, המסוגלת למתוח את גבולותיה עד הקצה, ללא מוצרי מדף או סטנדרט עיצובי."

פרויקטים:

בית בשפלה

"בני זוג שחיו מספר שנים בחו"ל ביקשו לחזור ארצה, לבית שרכשו עוד בשנות ה-80 ובו גידלו את ילדיהם. הם פנו אלינו כדי להתאים את התכנון לצרכים החדשים שלהם. כבר בביקור הראשון בבית התאהבנו בנוף שעוטף אותו ולכן היה לנו ברור שאחת המטרות העיקריות היא לפתוח את הבית בצורה מקסימלית לכיוונו. המטבח היה ממוקם במקור מימין לדלת הכניסה ולמעשה עמד עם הגב לנוף. אנחנו העברנו אותו לחזית האחורית ומולו תכננו ויטרינות רחבות הצופות החוצה.
המטבח למעשה מהווה חלק מהאלמנט העיצובי הכי משמעותי בבית, קוביית עץ שנצבעה בגוון אפור כהה, אשר מחברת בין שני מפלסי הבית. הקוביה יוצרת ביניהם קשר ויזואלי וממלאת תפקיד פונקציונאלי עבור כל מפלס. הפאה שפונה לכיוון פינת האוכל תוכננה כספריה עם קמין והפאה השנייה מהווה חלק מהותי במטבח, בה הוטמעו הארונות הגבוהים ומכשירי החשמל. מולה תוכנן אי רחב שמאפשר לבני הבית לעבוד עם הפנים אל הנוף, הוא נצבע בלבן ומעליו הונח משטח עבודה דקיק בשחור ליצירת קונטרסט עדכני ואלגנטי."

דגם לאק וצביעה שחורה

דגם שחור ולאק בשילוב אי של מטבחי סמל

בית פרטי בישוב אירוס

"בעלי הבית הזה, בני זוג והורים לארבעה, פנו אלינו כדי לתכנן עבורם בית עכשווי בקווים נקיים במגרש שרכשו ביישוב, שגודלו חצי דונם. קומת הכניסה תוכננה במרחב פתוח ודלת הכניסה נפתחת במרכזה, מולה ויטרינה גדולה הפונה לגינה האחורית. קיר הכניסה חופה כולו בחזית של עץ לבן, שתוכננה בהשראת משחק הטטריס ובה הוטמעו מערכות החשמל והמיזוג של הבית לצד יחידות אחסון מרווחות.
בבית כזה, שצריך לשרת משפחה של שש נפשות המטבח חייב להיות שימושי, יעיל ונוח לתפעול. יחד עם זאת היה לנו חשוב לייצר מראה נקי, לכן הוא תוכנן כשני קווים מקבילים עם חזיתות חלקות ללא ידיות בגוונים קונטרסטיים של שחור ולבן. האי המרכזי מאפשר עבודה עם הפנים לחלל הציבורי, עליו מוקמו הכיור והכיריים. הוא תוכנן בשני גבהים המשתלבים זה עם זה, הגבוה משמש כמשטח עבודה והנמוך כשולחן אוכל יומיומי. הארונות הגבוהים תוכננו מרצפה ועד תקרה, וכוללים נישה לעבודה ולמכשירי חשמל קטנים. את החזית האחורית החלטנו לא למתוח מקיר לקיר, אלא דווקא לייצר ניתוק עם חלונות זכוכית המאפשר פתיחות והדגשת החיבור אל החוץ."

מטבח מודרני

 וילה בישוב אירוס

"המסה המבנית של הבית הזה מחולקת לשני מלבנים, זה מעל זה, ביניהם ניתוק מעודן של זכוכית המאפשרת לאור טבעי רב לחדור פנימה. הקונספט של הניתוק שבין שני החלקים בא לידי ביטוי באלמנטים נוספים בתכנון ובעיצוב, זאת לצד השאיפה שלנו ליצור חיבור המשכי בין החוץ לפנים. בהתאם לכך, תכננו את המטבח כיחידה עצמאית, ולעומת רבים מהפרויקטים שלנו, בחרנו לנתק אותו מהתקרה. חיפוי קיר כהה ממשיך את חזית המטבח ומדגיש את החיבור בין הבית לגינה.
הבית ניצב על מגרש צר וארוך והוא מתוכנן בצורת L קצרה הפונה לכיוון הבריכה. המטבח ממוקם בפאה הקצרה יותר והוא מהווה ציר מרכזי בבית. הוא מדגיש את ציר התנועה העיקרי מדלת הכניסה, וניתן לצאת דרכו החוצה לגינה וכן לצפות ממנו לכיוון החלל הציבורי וגרם המדרגות. האי תוחם את שטח המטבח ותוכנן במראה מינימליסטי על מנת שלא להעמיס על החלל הצר. נישה ביחידת הארונות הגבוהים נוצלה לטובת הכיור ויוצרת תחושה אוורירית. כמו רבים מהמטבחים שלנו, גם כאן מדובר במטבח פעיל ובלקוחות שאוהבים לבשל ולארח, ובהתאם המטבח תוכנן כמרחב פונקציונאלי, נוח ויעיל."

 בית בהרצליה

"הבית ממוקם על מגרש קטן יחסית אך נהנה מזכויות בנייה נדיבות שאפשרו לנו לתכנן בית מרווח ונוח עם גינה קטנה וצנועה. על פי התפיסה התכנונית שלנו, ובעיקר לאור העובדה כי מדובר בגינה שאינה גדולה במיוחד, היה לנו חשוב לחזק את התחושה של החוץ בתוך הבית ולהדגיש את הקשר בין חללי הפנים לגינה.
המטבח תוכנן כאן כמעין מעטפת המשתלבת בצורה הרמונית עם החלל, הוא גדול ופונקציונאלי אך שומר על תחושת קלילות ואווריריות. ויטרינה גדולה ממסגרת את יחידת הארונות התחתונים ומגיעה ממש עד משטח העבודה בעזרת פרופיל שקוע שהוטמע כחלק ממשטח הדקטון הבהיר. אותו משטח ממשיך החוצה לכיוון הבריכה כמדך וכחיפוי קיר, היוצר חיבור פיזי בין הפנים לחוץ ומעצים את הקשר ביניהם. החזיתות של הארונות הגבוהים והנמוכים משתלבות בהרמוניה בחלל בזכות הגוון הלבן והאי המרכזי הובלט באמצעות צבע שחור, סביבו רצפת פרקט שמעשירה את החלל באווירה חמה וביתית."

2018-08-08T10:56:56+00:00יולי 17th, 2018|סמל לאדריכלות, עולם התוכן|