טרנדים בעולם השיש ומשטחי העבודה במטבח

לרוב, כאשר אנו מגיעים לשלב בחירת השיש למטבח אנו נוטים להיצמד למראה הקלאסי והסטנדרטי ולא לצאת מהקופסה. זאת מפני ששיש המטבח נתפס בעינינו כפריט על זמני, שלרוב לא נחליף או נשנה. בנוסף, בבחירת שיש למטבח אנו נוטים לתת חשיבות גדולה יותר לכוח העמידה של השיש, כלומר לאיכותו, מאשר לתרומתו לקו העיצובי של המטבח. אנו נחפש שיש שישתלב באופן אינטגרלי עם הקו העיצובי של ארונות המטבח אך לא יותר מזה.

צילום: אלעד גונן | עיצוב: גלית רביב דיין

בשנים האחרונות נכנסו לעולם השיש מספר לא מועט של טרנדים, הכוללים שימוש בחומרים מגוונים ובטכניקות שונות ומרהיבות. כל אלו מהווים אלטרנטיבה לשיש הסטנדרטי, ומשדרגים את מראה המטבח ואיכותו.

משטח עבודה מנירוסטה

אחד הטרנדים הבולטים בעולם משטחי המטבח הגיע אלינו יחד עם המטבחים בסגנון המודרני והתעשייתי. בשנים האחרונות המראה התעשייתית השתלט עלינו במגוון חללי הבית; במטבח, חדר הרחצה, הסלון וכדומה. עם כניסתו, היו צריכים לחשוב על אלטרנטיבה אחרת למשטח העבודה של המטבח, עקב חוסר התאמתו של מראה השיש למראה זה. כך נכנס לחיינו משטח העבודה מנירוסטה, בעל מראה תעשייתי וחלק. נירוסטה היא אחד הפתרונות הפרקטיים והיעילים ביותר למשטח עבודה במטבח. לא סתם כמעט בכל מסעדה תמצאו משטח עבודה כזה. קל מאוד לנקות משטחים מנירוסטה (לא צריך חומרי ניקוי מיוחדים) וחיידקים ושאריות מזון לא מצטברים בסדקים קטנים – מכיוון שנירוסטה חלקה. משטח מנירוסטה מתייבש מהר, לא מחליד ולא יישבר אף פעם.

משטח עבודה מנירוסטה למטבח

משטח עבודה מבטון

אפשרות נוספת היא שיש מבטון. העיצוב המודרני עושה שימוש רב בבטון בשל אפשרויות העיצוב הרבות הגלומות בו והמראה הנקי שלו. שימוש בבטון חשוף כמשטח עבודה במטבח יוצר משטח חלק ונקי שנותן למטבח נגיעה קלה ומודרנית. הבטון פחות דומיננטי ממשטח הנירוסטה, אך עמיד הרבה יותר. הבטון עמיד מפני שריטות ופגעים למיניהם, אך עשוי לספוג אליו כתמים וחומרים אם הניקוי הוא לא נכון ובזמן.

משטח עבודה מעץ

טרנד נוסף שהופיע בעולם משטחי המטבחים הוא משטח מעץ. משטח עבודה מעץ מעניק מראה חמים וביתי למטבח. בחירה של משטח זה מקנה לנו את היכולת לבחור ארונות מטבח מודרניים ומתוחכמים אך עדיין לשמור על החום והביתיות של המטבח. כאשר בוחרים במשטח עבודה מעץ רצוי מאוד להשתמש בלוחות עץ קשים, כגון בוק, אלון ומייפל כדי להגן על המשטח משבירה או משקיעה במקרים של נפילת כלי אוכל. בניגוד לנירוסטה, במשטח מעץ יש להשקיע ולטפל, כדי למנוע את התכלותו ופגיעתו עם השנים . רצוי לבצע תחזוקה שותפת ע"י מריחת חומרים מבודדים, שיוף וניקוי נכון כדי לשמור על המראה הצעיר והמדהים של העץ.

משטח עבודה מעץ למטבחצילום: עודד סמדר | עיצוב: דנה קושמירסקי ואושרי אבירם

שיש לבן

בשנה האחרונה השימוש בשיש לבן הולך ומתרחב עקב תחושת המרחב, האור והבהירות שהוא מעניק לחלל המטבח. מדובר בשיש מלוטש ומבריק שמעניק לחלל מראה אסתטי ואחיד במיוחד. במטבחים קטנים יחסית שיש לבן יגרום לתחושה של מרחב ובמטבחים גדולים הוא יעניק בהירות ועוצמה.

צילום: עודד סמדר | עיצוב: אמיר פלג

שיש ללא שוליים

אחד הטרנדים הבולטים בשנת 2017 הוא בחירה בשיש ללא שוליים. תפקידן של השוליים הוא לעצור את טפטוף המים לרצפה, אך יחד עם זאת יוצרות מראה מקוטע ולא זורם. היתרון הבולט של שיש ללא שפה הוא העיצוב המיוחד והמראה הנקי שלו. יתרון נוסף הוא הניקיון הקל שהוא מאפשר. לכלוך לא מצטבר בפינות השיש וניתן בקלות למשוך אותו ולקבל משטח נקי ויפה.

כיור שקוע בשיש

בעבר, הכיור היה חלק נפרד מהשיש, והתקנתו הייתה כרוכה בפציעת השיש והכנסת הכיור. כיום רבים בוחרים בכיור שקוע בשיש. הכיור הוא חלק אינטגרלי מהשיש, וממשיך אותו ללא שוליים וללא שינוי חומר. כך נמנעת שבירה ברצף העיצובי, ומושג מראה נעים והרמוני.

.שיש אפור למטבח עם איצילום: שי אפשטיין | עיצוב: שלומי לוין
2017-11-22T13:59:04+00:00אוגוסט 1st, 2017|עולם התוכן|