אנו מזמינים אתכם להיתרשם מפרויקט יחיד מסוגו, שעוצבת על ידי Saab ארכיטקטים, סטודיו בבעלותם של רונית ברקול ולוסיאנו סנטנדראו. המטבח בפרויקט תוכנן כמרכז הבית, דרכו כל פעילויות הבית עוברות ומתרחשות. בואו לראות >>>

צילום: לוסיאנו סנטנדראו

על המשרד:

"נקודת המוצא לכל פרויקט שעליו אנחנו עובדים היא האהבה הרבה שלנו למקצוע – פרויקטים פרטיים, תכנון סביבות עבודה או פרויקט מסחרי הם אלו המניעים אותנו למצוא פתרונות יצירתיים פעם אחר פעם, ולגייס את כל הכלים המקצועיים העומדים לרשותנו לשם השגת התוצאה הטובה ביותר עבור הלקוח. העבודות שלנו מתאפיינות במראה נקי, מודרני, שואף למינימליזם, תוך שילוב של חומרים טבעיים ונגיעות של צבע, אשר מוסיפים למרחב חמימות ועניין. אנו מתנהלים על הקו הדק שבין פרקטיקה לבין עיצוב איכותי, ושואבים השראה מהעיצוב המודרני השומר על איזון תמידי בין פונקציונליות בלתי מתפשרת לבין אסתטיקה לשמה. אנחנו מאמינים בליווי מלא של תהליכי תכנון מתחילתם ועד סופם, תחת קורת גג אחת- החל משלבי ההעמדה המוקדמים ביותר של המבנה על המגרש, וכלה באחרון פרטי עיצוב הפנים."

אודות הפרויקט:

"הפרויקט הינו תוצר של שיפוץ של וילה עירונית בשכונת דניה בחיפה. הוילה המקורית נבנתה בשנותיה המאוחרות של המאה הקודמת, כבית ארופאי מהודר. בראיה של ימינו, הבית היה מיושן, 'כבד' וסגור מדי. בעלי הבית החדשים הינם זוג בשנות ה-50 לחייהם, המרבים לארח בביתם את ילדיהם הבוגרים, ובעלי אוסף פריטים ייחודי מרחבי העולם. הם זיהו בבית את הפוטנציאל יוצא הדופן של החלל, אולם היה ברור שצריך "להעביר אותו במנהרת הזמן" ולהתאים אותו לימינו ולצרכים האישיים שלהם.
בתכנון מחדש של הבית הושם דגש על יצירת תחושת מרחב והעצמת הקשר עם שטחי החוץ ע"י פירוק מחיצות בחלל, הדגשת הגובה שלו, פירוק קירות מעטפת והחלפתם בחלונות גדולים, ויצירת מעבר מרכזי שקושר בין שטחי החוץ והפנים של הבית מכל עבריו, ובו מוטיב דומיננטי של סקיילייט."

המטבח:
"מאז ומעולם ולאורך כל ההיסטוריה, האוכל תמיד שימש מוטיב מרכזי ומחבר בין אנשים, וכך גם בתפיסת המגורים בבית הפתוח, המארח והמאד משפחתי הזה. בהתאם, מיקום המטבח בתכנית הבית הוא ללא ספק במרכז מכל בחינה- בתווך בין פינת האוכל הגדולה לבין הסלון, ובין החצר הקדמית לבין הפאטיו עם הבריכה.
עיקר המטבח מתוכנן כשני פסים ארוכים לאחסון- דלפק למכשירי חשמל קטנים ואי ארוך המשמש כמשטח עבודה וכדלפק לאכילה יומיומית. מבנה המטבח המקבילי והאי ה"צף" במרחב מאפשרים לתנועה החופשית בין פנים לחוץ בבית להמשיך להתקיים באין מפריע, תוך שהמטבח מהווה בה צומת מרכזי.
הגוון הכהה של המטבח, בשילוב עץ אלון, נבחר כקונטרסט לריצוף הבהיר של הבית, בידיעה שיקנה למטבח מראה אלגנטי ועכשוי. אותם גוונים וחומרים חוזרים גם באלמנטים נוספים ברחבי הבית, כשהמטבח נותן את הטון לשפה העיצובית הקונסיסטנטית."

מטבחי "סמל":
"מטבחי "סמל" שברו מבחינתנו את הטאבו של עבודה עם חברות מטבחים, אחרי שנים שעבדנו בעיקר עם נגרים. דרך "סמל" נחשפנו לראשונה לחברת מטבחים שמתנהלת בצורה מקצועית מאד, שאינה כבולה למודולציה, ושאיתה אנחנו יכולים "לעוף" עם הרעיונות שלנו מבלי להתפשר."

פרויקט שרוצים לתכנן בעתיד…
"יש לנו שאיפה כמוסה לתכנן יקב. אולי זה הדימוי הרומנטי של היין, אולי זה תהליך הייצור שלו שנע בין מסורתיות לקדמת מה שבטוח שכל אלה יחד הופכים – הטכנולוגיה ,ואולי פשוט ריבוי יקבים עתירי השראה בעולם את "היקב" לפרויקט יעד מבחינתנו."