חיפוי זכוכית למטבח

המטבח בבית הישראלי מהווה את מרכז הבית, ונחשב לאזור המושקע ביותר מבחינת העיצוב, התכנון המוקדם וההשקעה הכספית. בעבר השימוש בחרסינה, קרמיקה ואבן טבעית כחיפויי קיר היה הנפוץ ביותר- למתן הגנה מרטיבות וכתמים במטבח.

בשנים האחרונות נכנס חיפוי הזכוכית לעולם המטבחים במלוא העוצמה. החיפוי הפך לנפוץ בשל יתרונותיו הרבים- עמידות, ניקיון ועיצוב. חיפוי זכוכית למטבח מהווה טכניקה איכותית לשדרוג ולעיצוב, ומשפיע רבות על המראה המתקבל. אז לפני שאתם רצים להזמין – יש כמה דברים שחשוב שתדעו!

עיצוב: רונית שיסמן | צילום: זאב ביץ'

עמידות החיפוי- הזכוכית המותקנת בחיפוי המטבח היא זכוכית מחוסמת. כלומר, זכוכית שעברה תהליך חימום שהפך אותה לחזקה הרבה יותר. הזכוכית עמידה בפני מכות, שריטות וחום גבוה. זכוכית מחוסמת עמידה הרבה יותר מקרמיקה רגילה- אך גם מחירה גבוהה יותר.

נקיון ותחזוקה- יתרון חשוב שיש לחיפוי זכוכית הוא הפשוט שבה ניתן לנקותה. הזכוכית מגיעה ביחידה אחת- בגודל הרצוי- ואינה כוללת חריצים שבהם יכול להצטבר לכלוך. הזכוכית לא מבליטה את כתמי הלכלוך והשמן וגם לא סופגת אותם. ניתן לנקות את הזכוכית עם מטלית לכה בלבד וחומר לניקוי חלונות- וכך לשמור על תחזוקה קלה ונוחה.

עיצוב: שלומי לוין | צילום: שי אפשטיין

התקנה- התקנתו של חיפוי זכוכית הוא קל ונוח. בעוד שהתקנת אריחי קרמיקה דורשים התקנה מיוחדת, הכוללת לכלוך ומספר ימי עבודה, התקנתה של הזכוכית לוקחת מספר שעות ספורות וכוללת הדבקה בלבד. לכן, אם תבחרו חיפוי זכוכית תוכלו ליהנות בהתקנה פשוטה וקלה ללא הפרעה לחיים בבית.

סגנון עיצובי- חיפויי הזכוכית מגיעים במגוון צבעים וטקסטורות, ולכן גם יכולים להתאים לכל סגנון של מטבח. תוכלו לבחור את שקיפות הזכוכית, צבעה, טקסטורה ואפילו הדפס- כך שהחיפוי ישתלב באופן מושלם עם ארונות המטבח שבחרתם.

עיצוב: דורית וינברן, צילום: אלעד גונן

עם זאת, חשוב לדעת כי למרות היתרונות הרבים יש לחיפוי זכוכית גם חסרונות. הבולט מבניהם הוא המחיר- עלות חיפוי זכוכית גבוהה הרבה יותר מכל חיפוי אחר למטבח- קרמיקה, שיש או אבן קיסר. חסרון נוסף הוא התכנון המוקדם של נקודות החשמל והפתחים הרצויים- לאחר הדבקתה של הזכוכית לא ניתן לבצע חיתוכים שונים, ולכן התכנון הראשוני חייב להיות חכם ללא שינויים. אם בעתיד תרצו לבצע שינויים- תצטרכו להחליף את היחידה כולה.

2017-10-22T12:54:04+00:00 אוקטובר 19th, 2017|עולם התוכן|